Το Νέον

Αρχικά να καλωσορίσουμε τους νέους φίλους μας και να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσα παιδιά έχουν κάνει like τη σελίδα μας στο facebook!

Συνεχίζουμε δυναμικά λοιπόν τις περιηγήσεις μας, με μια γνωστή παιχνιδομαγαζοκαφετέρια ονόματι "Το Νέον", επί του πεζόδρομου Τριών Ναυάρχων, την οποία έχουμε επισκευτεί ουκ ολίγες φορές για να χαλαρώσουμε κάποιο βροχερό απόγευμα στην Πάτρα, πίνοντας το ζεστό καφεδάκι μας!!

Μεγάλος χώρος και ζεστό κλίμα με την πρώτη ματιά, πολλά τραπέζια μέσα και έξω από το μαγαζί, σε ισόγειο και όροφο. Κι όμως, μη σου φαίνεται ότι είναι σπάνιο να μην βρεις να καθήσεις, ειδικά αν σε φώναξαν για καφέ και έφερες μαζί πέρα από τον κολλητό σου, τον ξάδερφο του Μάριου που πήγατε χτες για μπάλα και όόόλες τις φίλες της Νατάσας που ψήνεις για να την ρίξεις δυο μήνες τώρα...

Στο μπροστινό μέρος του μαγαζιού υπάρχουν μερικοί καναπέδες αν είσαι περίεργος και δεν θες να πιαστεί ο πισινός σου, όπως και στο βάθος του μαγαζιού, ενώ τα τραπέζια, ως επί το πλείστον, θυμίζουν τα κλασσικά τετράγωνα ξύλινα τραπεζάκια παραδοσιακών καφενείων..!

Για να ικανοποιήσουμε τη δίψα μας θα βρούμε από καφέδες και σοκολάτες -ζεστές ή κρύες, από αραιές μέχρι τόσο πηχτές που τις τρως κυριλεκτικά με το κουταλάκι- μέχρι μπύρες και ούζα (!)... Προτείνουμε τσάι με γεύση μπανάνα {by S. <- η δεσποινίς συντάκτρια της παρέας!} ή οποιαδήποτε σοκολάτα με γεύση -δοκιμάστε λευκή αν δεν έχετε ξαναπιεί!-, ζεστή βεβαίως-βεβαίως με τέτοιο καιρό!

Φυσικά, αν μόλις γύρισες από τη σχολή και είσαι θεονήστικος, το μενού περιλαμβάνει και φαϊ! Από τοστ συνοδευόμενα με τσιπς ή πατάτες, μέχρι και ολοκληρωμένες μερίδες φαγητού αρκούν για κάτι στα γρήγορα...

Ωραία, αναφέραμε τις τυπικές μεν, απαραίτητες δε πληροφορίες, πάμε τώρα στο ζουμί της υπόθεσης!

Αποκλείεται να έχει τύχει να βρεθείτε έστω μία φόρα στο Νέον και να μην έχετε περάσει 2-3 ωρίτσες λιώνοντας με την παρέα σας είτε σε all-time classics παιχνίδια, τύπου Trivial Pursuit, Taboo, Pictionary ή Monopoly, είτε σε λιγότερο γνωστά αλλά εξίσου ενδιαφέροντα τύπου Munchkin ή κάστορες -δεν έμαθα ποτέ πως λέγεται πραγματικά :P-. Τελευταία παίζει μάλιστα, όπως είναι φυσικό, πολύ το Tichu, αν και αυτό νομίζω ότι πλέον είναι συχνό φαινόμενο στον μικρόκοσμο της Πάτρας!

Το μεγάλο θετικό είναι η πολύ μικρή χρέωση για τα παιχνίδια, αν θυμάμαι καλά 1 ευρώ μόλις (!), όσο/όποια και να παίξεις και φυσικά με όσους και να παίξεις! Αν συνδιάσουμε το παραπάνω με την τεράστια ποικιλία από επιτραπέζια τί έχουμε; Ατελείωτες ώρες καψίματος με κέφι και την παρέα μας!!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι αν τύχει και βρεθείτε απόγευμα στο εν λόγω στέκι, είναι σίγουρο ότι θα σας κάνει μία επίσκεψη ο γνωστός κύριος με το ακορντεόν, οπότε θα "απολαύσετε" και ένα 5-λεπτο live μουσικής..:P Πραγματικά, δε θυμάμαι φορά που να έχω πάω στο Νέον και να μην τον έχω πετύχει..!

Να σημειώσουμε ότι προσφέρεται επίσης δωρεάν Wi-Fi για τους πολύ καμμένους του είδους μας, που μετά τα 3 λεπτά χωρίς internet αρχίζουν να αφρίζουν...

Τι μας άρεσε: Η τεράστια ποικιλία επιτραπέζιων παιχνιδιών -όμορφα οργανωμένα σε ξύλινα κουτιά και όχι χύμα και λειψά- για να περάσεις ένα ευχάριστο απόγευμα με τους κολλητούς σου και όχι μόνο!

Τι μας χάλασε: Δεν μπορώ να πω ότι μας ξύνισε κάτι στο Νέον, γι'αυτό εξάλλου και το έχουμε τιμήσει δεόντως ουκ ολίγες φορές! Αν έπρεπε οποσδήποτε να του προσάψουμε κάτι ως αρνητικό, αυτό θα ήταν η απόστασή του από τις υπόλοιπες καφετέριες του κέντρου, όμως χαλάλι!

Στο Φινάλε: Είμαι σίγουρος ότι αποκλείεται να παραλείψετε να το επισκευτείτε, ακόμα και αν δεν το έχετε στα άμεσα πλάνα σας, ειδικά αν είστε ο "παιχνιδιάρης" της κομπανίας... Ακόμα και αν δεν είναι έτσι, έχετέ το στα υπόψη σας όταν ξεμείνετε από ιδέες για καφεμάζωξη στα γνωστά και μη εξαιρετέα στέκια του κέντρου!

By ~Dim~