Μπακαλόγατος

Χαιρετάμε και πάλι την παρέα με μία νέα, μη προγραμματισμένη εξόρμηση, η οποία έλαβε χώρα τις προάλλες, "καπάκι" μετά τη σχολή λόγω ακατάσχετης πείνας!

Την περασμένη Τετάρτη λοιπόν, σε μία προσπάθεια να αποφύγω το λάστιχο που σερβίρουν για "σουπιές" εκεί πάνω στην εστία, τσούλησα από πανεπιστήμιο προς κέντρο, με σκοπό να βάλω κάτι αξιοπρεπές στο στόμα μου...

Συναντηθήκαμε λοιπόν με την S. στο κέντρο, μη έχοντας κατά νου κάτι συγκεκριμένο. Πρώτη ιδέα που έπεσε στο τραπέζι ήταν το Mr.Burger, σταθερή αξία πλέον για κάτι στα γρήγορα, στο οποίο όμως θα αναφερθούμε κάποια άλλη φορά... Τέλοσπάντων, επακολούθησε μία σύντομη στοιχομυθία μέχρι να καταλήξουμε, και έτσι κάπως θυμηθήκαμε ένα κουτουκομεζεδοπωλείο κατά Παντανάσσης μεριά, το οποίο είχαμε στα υπόψη μας μέρες τώρα. Είπαμε να του δώσουμε μία ευκαιρία και αποδείχτηκε άξιο προσδοκιών, όπως θα δείτε εν τέλει!

Λίγο κάτω από τη Μαιζώνος και επί του πεζόδρομου της Παντανάσσης, ξετρύπωσε λοιπόν ο "Μπακαλόγατος"Streetfood είδαμε να αυτοκατηγοριοποιείται στην ταμπέλα του, διαθέτοντας ωστόσο από μερίδες ολόκληρες μέχρι καφέδες και τσίπουρα! Φέρνοντας λίγο σε κουτούκι, λίγο σε μεζοδοπωλείο, λίγο σε καφενεδάκι, λίγο σε τσιπουράδικο, αποτελεί μία καλή εναλλακτική για να ξεφύγετε λίγο από τα συνηθισμένα...

Περιορισμένης ποικιλίας μεν χωρίς πολλά-πολλά, πρωτότυπος δε ο κατάλογος! Καβουροσαλάτα, πανσέτα, μελιτζανοσαλάτα, χταποδάκι και τα συναφή ολίγοι από τους μεζέδες του καταστήματος. Εμείς δοκιμάσαμε τρεις από αυτούς και δεν το μετανιώσαμε για κανέναν!

Πρώτο πιάτο που μας ήρθε, η πατατοσαλάτα η οποία κοσμεί και το παρόν post, εν απουσία του logo του μαγαζιού! Αρχικά μας (με :P) ξύνισε ολίγον τι, μπορώ να πω, η έλλειψη τηγανιτής πατάτας στο μενού, όταν όμως ήρθε η βραστή με αποζημίωσε δεόντως!! Με ξυδάκι όσο πρέπει,μυρωδικά μπόλικα και αλάτι χοντρό, προτείνεται ανεπιφύλακτα στους λάτρεις και μη! Πραγματικά ωραίο!

Δεύτερο πιάτο, ντάκος κρητικό! Όπως το γνωρίζετε οι περισσότεροι, με μπόλικη τριμμένη ντοματούλα και το παξιμάδι παπαριασμένο φουλ στο λάδι, παίρνει επίσης άριστα!

Τρίτος μεζές, γαριδοσαλάτα! Ούτε κρύο, ούτε ζέστη το συγκεκριμένο πιάτο, μαρουλοσαλάτα και γαρίδες ανάμεικτα με μαγιονέζα για να το φανταστείτε οι λιγούριδες..! Μπορεί βέβαια να έφταιγε το γεγονός ότι παραγγείλαμε να είναι ξεχωριστά η μαγιονέζα -ααχ ρε S. ! -, οπότε ήταν λίγο στεγνή και φαινόταν έντονα το λάδι από τις γαρίδες. Όχι όμως ότι ήταν άσχημο σαν σύνολο, κάθε άλλο!

Πέρα από τα φαγώσιμα, όπως γράψαμε και παραπάνω, σερβίρονται στον "Μπακαλόγατο" από καφέδες μέχρι και τσίπουρoούζα, στην τιμή μάλιστα του ενός (!) ευρώ (ναι, 1€!)/ ποτήρι τα τελευταία! Πως θα μπορούσε άλλωστε να συμβαίνει αλλιώς, αφού η κοψιά του μαγαζιού σε φωνάζει από μακριά να παραγγείλεις ένα ουζάκι!

Όσον αφορά τη μουσική, να τονίσουμε ότι έπαιζε Μπιθικώτσης, Καζαντίδης και ότιδήποτε άλλο σε ανάλογο ύφος, όση ώρα είμασταν εκεί.

Τι μας άρεσε: Το νόστιμο φαϊ, οι χαμηλές τιμές (από 3 μέχρι 5 ευρώ το πιάτο!), η γρήγορη και καλή εξυπηρέτηση, το κουλουράκι που συνόδευε το ψωμί στο πανέρι!

Τι μας χάλασε: Θα θέλαμε λίγο μεγαλύτερη ποικιλία στον κατάλογο!

Στο Φινάλε: Άξιο προσδοκιών όπως αναφέραμε εξαρχής, μία ευχάριστη έκπληξη το εν λόγω μέρος για ένα ουζάκι στα γρήγορα και δυο μεζεδάκια! Δεν ξέρουμε αν θα το τολμήσετε να του κάνετε μία επίσκεψη, αν τύχει και αν θέλετε όμως, μοιραστείτε μαζί μας τη γνώμη σας!

Αυτά τα ολίγα για απόψε! Καλά να περνάτε!

Υ.Γ.: Θα ενημερώσουμε με την ακριβή διεύθυνση το εν λόγω post, όταν ο δρόμος μας μας ξαναβγάλει προς τα εκεί!


By ~Dim~