Σουρωτήρι

Σας καλωσορίζουμε λοιπόν στο PatrasOut με ένα από τα γνωστά στο φοιτητικό κοινό πιοματομάγαζα!

Επισκεφτήκαμε δις προσφάτως το Σουρωτήρι με μεγάλη παρέα, όπως αρμόζει βεβαίως στο συγκεκριμένο μέρος και περάσαμε καλά!
Με μια πρώτη εντύπωση μόλις μπαίνεις,μπορούμε να πούμε θυμίζει αρκετά μπυραρία,με τον πέτρινο τοίχο γύρω-γύρω και τα μεγάλα ξύλινα τραπέζια στο μπροστινό μέρος του μαγαζιού, να σε υποδέχονται συνήθως γεμάτα!

Μεγάλος χώρος, λίγο στενά τοποθετημένα ίσως τα μεγάλα τραπέζια, χωρίς αυτό όμως να δημουργεί πρόβλημα, αφού κάθεσαι άνετα. Στα ατού του μαγαζιού οι πολύ-πολύ καλές τιμές (και το εννοώ το πολύ-πολύ!) με μόλις 2.5 ευρώ τη βαρελίσια Amstel 500ml (εντάξει, είπαμε φτηνή, δε ζητάμε και ποιότητα...) και γύρω στα 3-3.5 ευρώ τις υπόλοιπες μπύρες (Amstel Pilsner,Fisher,Guinness στα 4.5 νομίζω κτλ -δεν τις θυμάμαι και όλες!-) του μαγαζιού! Άξιο να σημειώσουμε ότι ένα ποτήρι Moscato d'Asti μας κόστισε μόλις 3 ευρώ, ενώ αλλού το βρίσκεις πολύ συχνά στη 2πλάσια τιμή!

Αν πάλι τα ντολμαδάκια που σου έστειλε η μαμά σου τον περασμένο μήνα και τα οποία ξεπάγωσες το μεσημέρι για να φας δε σε χόρτασαν, υπάρχει επίσης μεγάλη ποικιλία για μάσα στο Σουρωτήρι, με λουκάνικα, φλογέρες αλλά και μερίδες (!) να αποτελούν ιδανικούς μεζέδες για την μπυροποσία! Βέβαια δεν μπορούμε να πούμε ότι θα χορτάσει ένας λόχος, αλλά από την άλλη οι χαμηλές τιμές πάλι, ισοσταθμίζουν την κατάσταση..!

Όσον αφορά τη μουσική, αρκετά καλή (ειδικά την πρώτη φορά της επίσκεψής μας, με μεγάλη ποικιλία από ελληνικό έντεχνο-rock, ενώ τη δεύτερη έπαιζαν ξένα κομμάτια, μερικά mainstream,αλλά τα περισσότερα έφερναν προς ένα είδος γρήγορης background music (!)), χωρίς όμως να είναι ο Νο.1 λόγος που θα πας επιλέξεις το μαγαζί για να περάσεις το βράδυ σου.Ωστόσο ακούγεται άνετα, αν και ενοχλεί λίγο όταν θες να μιλήσεις με τον Τάκη που κάθεται στην άάάλλη άκρη του τραπεζιού...

Τι μας άρεσε: Οι χαμηλές τιμές, που σου επιτρέπουν να γίνεις όντως σουρωτήρι, έστω και αν έχει 30 ο μήνας και μαδάς τις τσέπες σου για να βρεις ψιλά ώστε να μην περάσεις μέσα το Παρασκευόβραδο..!

Τι μας χάλασε: Θα συναντήσεις το γνωστό πρόβλημα του εξαερισμού αν σε ενοχλεί ο καπνός (όπως εχμ...εμάς!), μιάς και το μαγαζί δεν είναι διαμπερές...

Στο Φινάλε: Οπότε αν μία μέρα αποφασίσεις να μην ανέβεις στη σχολή (πράγμα σπάνιο έτσι..;;) δώσε τα 2.2 ευρώ -που μόλις γλύτωσες από τα αδηφάγα αστικά κτελ της Πάτρας- + 30 λεπτά, για να πεις μία μπύρα λοιπόν στο Σουρωτήρι στην υγειά του PatrasOut!! :P

Σουρωτήρι @Facebook

By ~Dim~